Kansen voor ICT professionals

Met Branchebruggen slaan we een brug tussen jouw huidige werkgever en onze bedrijven. Wij bieden je perspectief op nieuw werk in de energiesector en helpen je op weg naar een nieuwe baan. Via het contactformulier brengen wij jou, indien jouw profiel past, direct in contact met een recruiter van één van de bedrijven. Zie voor de contactinformatie van de recruiters hieronder. Onze sector is vooral op zoek naar nieuwe instroom voor onderstaande functies.

DevOps Engineer

Neem direct contact op

Java Software Developer

Neem direct contact op

Scrum Master

Neem direct contact op

Python Software Engineer

Neem direct contact op

Python Software Developer

Neem direct contact op

Data Systems Engineer

Als Data Systems Engineer bij Alliander:

 • Geef je richting aan de ontwikkelingen van vakkennis van het chapter en vorm je de strategie en tactics.
 • Ben je gewend te werken vanuit architectuur, hier lever je zelf een actieve bijdrage aan.
 • Draag je actief bij aan het continu verbeteren van de werkwijze van ons mooie chapter.
 • Ben je sparringpartner van de chapter lead én onderdeel van één of meerdere scrumteams als developer.
Neem direct contact op

Java Developer

Werken aan complexe IT-problemen om energienetten te digitaliseren en de processen klaar te maken voor de toekomst. Daar krijg jij energie van! Bij Alliander ga je als Senior Java Developer aan de slag in een echt DevOps team. Je werkt Agile, waar je jezelf en het team continu blijft uitdagen om nieuwe en innovatieve oplossingen te vinden voor een duurzame energietransitie. 

Zo werk jij aan de energie van vandaag én morgen: 

 • Ontwikkelen van applicaties die onze processen versimpelen. Zo draag jij bij aan het digitaliseren van het energienet van de toekomst
 • Meedenken over mogelijkheden om onze dienstverlening innovatiever te maken. Zo willen we nog sneller en slimmer de energietransitie faciliteren
 • Natuurlijk het up-to-date blijven omtrent de laatste technologieën en tools. Jij ziet én grijpt direct kansen om deze binnen Alliander op een duurzame manier in te zetten. Jij durft jezelf en het team continu uit te dagen.
Neem direct contact op

DevOps Engineer IT4IT

Door de energietransitie neemt het werk van Stedin enorm toe en wordt IT steeds belangrijker. IT is nodig om te optimaliseren, te automatiseren en sneller te werken. Stedin zoekt een DevOps engineer voor een team dat bestaat uit 2 DevOps engineers en een product owner en advies geeft aan de hele IT afdeling. Met jouw expertise zoek je proactief de teams op om te kijken waar je ze kan helpen. Zo zorg jij dat de IT organisatie van Stedin efficiënter gaat werken. Gaaf toch? 

Dit ga je doen:

 • Je helpt teams met implementatie van CI/CD door pipelines in te richten en quality gates op te zetten.
 • Je adviseert en begeleidt teams die bezig zijn met testautomatisering en helpt om IT tooling te integreren. 
 • Je bent ook verantwoordelijk voor inrichting en beheer van AzureDevOps.
Neem direct contact op

Security Solutions Architect

Voor een betrouwbare, veilige en continue energievoorziening zijn we afhankelijk van digitale technieken. Cyber security is daarbij een topprioriteit. Daarom heeft Stedin een zeer ambitieus cyber security beleid. Beleid waar onze systemen, netwerken en telecommunicatie aan moeten voldoen. En daar zorg jij voor. Jij selecteert, ontwerpt, implementeert oplossingen om de energievoorziening in vitale delen van Nederland veilig te houden. 

Dit ga je doen:

 • Je bent de sparringpartner en adviseur voor DevOps teams, Security, enterprise architectuur en externe partners. 
 • Je stelt kaders, ontwikkelt, verbetert en beheert de architectuur standaarden. 
 • Je vertaalt security beleidsuitgangspunten naar werkbare en veilige technische oplossingen voor het IT Cyber Defense Center. 
 • Je bent de schakel tussen security beleid, architectuur en de techleads van de teams die de ICT systemen operationeel beheren. 
Neem direct contact op

Senior Outsystems Developer

Stedin zoekt OutSystems developers die nieuwsgierig zijn, zich continu willen ontwikkelen en ondertussen een bijdrage leveren aan de energietransitie. Sinds onze transformatie naar een Agile organisatie in 2016 werken onze 30 DevOps teams, waarvan 8 OutSystems teams, samen aan oplossingen voor onze klanten en collega’s. Momenteel zetten wij de stap naar BizDevOps teams. Dé stap om developers, UX-ers, analisten en collega’s uit de business in één team samen te laten werken aan onze uitdagingen.

Dit ga je doen:

 • Je gaat werken bij één van de Outsystems teams, om te automatiseren waar we dat willen en waar het kan. 
 • Je vertaalt de gestelde businessdoelen naar producten en doorontwikkelingen. 
 • Je werkt met de nieuwste OutSystems versie en ontwikkelt met name in react en/of mobile. 
 • Je ondersteunt de Product Owner bij het ontwikkelen van de User Stories om zo continu waarde toe te voegen. 
Neem direct contact op

Technisch Applicatiebeheerder

De afdeling energiedistributie is verantwoordelijk voor de applicaties en hardware in het Operational Technology (OT) domein van Stedin. Onze bedrijfsvoerders gebruiken deze hoog beschikbare en hoog secure applicaties voor de aansturing van onze elektriciteits- en gasnetten en dat we deze op afstand kunnen schakelen.

Dit ga je doen:

 • Configureren en beheren van meerdere applicaties in het OT domein. Naast de SCADA applicaties zijn dit ook applicaties voor transport prognose, meter/distributie-automatisering en het faciliteren van data beschikbaar stellen.
 • Vaststellen van oorzaken van storingen en aandragen van oplossingen.
 • Begeleiden installatie van nieuwe (complexe) programmatuur en aansturing van leveranciers. 
 • Je helpt collega’s bij het opstellen van functionele wijzigingsverzoeken en impactanalyses en ontwerpen maken en beoordelen. En je zorgt dat collega’s de applicaties correct gebruiken. 
Neem direct contact op

Vragen of meer informatie nodig?

Wij helpen je graag verder!

Heb je vragen over de energiesector, ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden of hoe ‘de brug naar de energietechniek’ jou kan helpen? Neem contact op door het invullen van het contactformulier.

Contactpagina